DP Prekmurja in Prlekije

RALLY –10% - VSE ZA VARNOST V CESTNEM PROMETU

Skupaj za večjo varnostZaradi prometnih nesreč je več kot dobra tretjina članov Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije trajno vezanih na invalidski voziček. Podobno razmerje je tudi v drugih pokrajinskih društvih, saj je po podatkih Zveze paraplegikov Slovenije skoraj 35 odstotkov vseh članov žrtev prometa. Eden prvih rally-jev
Akcij je v evropskem in domačem merilu kar veliko. Varnost se je v zadnjih letih dokaj izboljšala, k temu pa s svojimi akcijami veliko prispeva tudi Zveza paraplegikov s pokrajinskimi društvi.
V društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije se zavedajo, da je varnost v prometu na prvem mestu. Zato na tem področju aktivno delujejo že od ustanovitve naprej. Zmagovalci na rallyju 2013Najprej so sodelovali z Zvezo šoferjev avto moto in na poligonu organizirali tekmovanje v spretnostni vožnji in preverjanju cestno prometnih predpisov. Sredi devetdesetih pa so začeli sodelovali tudi kot soorganizatorji in tekmovalci na rallyjih, ki jih pripravlja Zveza šoferjev avto moto v sodelovanju z AMD in Motoklubom veteranov iz Murske Sobote - RALLY –10% - VSE ZA VARNOST V CESTNEM PROMETU.
Ob starodobnikih in motoristih na teh rallyjih na 34 Spretnostna vožnjakm dolgi progi po slikoviti deželi štorkelj ponavadi tekmuje več kot 20 voznikov paraplegikov in tetraplegikov iz različnih pokrajinskih društev. Tekmujejo tudi parapleginje, ki so prav tako dobre voznice. Na poti jih spremljajo sodniki in ocenjujejo njihove vožnje.
Na teh tekmovanjih se na poligonu Španik v Murski Soboti najprej pomerijo v spretnostni vožnji, po končanem rallyju v Sebeborcih pa opravijo še teorijo iz cestno prometnih predpisov.
Na ralyju v svoji skupini tekmujejo tudi ženskeSeveda so septembra 2003 sodelovali tudi na desetem jubilejnem ralliyu kjer se je v spretnosti in znanju pomerilo 28 voznikov paraplegikov in tetraplegikov iz DP ljubljanske pokrajine, DP severne Štajerske, DP Istre in Krasa, DP severne Primorske in domačega društva.
Tovrstno tekmovanje je edinstveno v Sloveniji.

DRUŠTVO PREKMURJA IN PRLEKIJE