Članice

DRŽAVE - ČLANICE EVROPSKE ZVEZE - ESCIF - NASLOVI ČLANIC

Članice ESCIF-a so neodvisne nacionalne organizacije, ki združujejo osebe s poškodbo hrbtenjače. V skladu s Statutom ESCIF-a je lahko iz ene države več različnih nacionalnih organizacij, vendar le če je njihov glavni cilj zastopanje oseb s poškodbo hrbtenjače.
ESCIF trenutno združuje 29 nacionalnih neodvisnih organizacij iz 24 evropskih držav. Vsaka članica v ESCIF-u je samostojna organizacija z lastnim statutom. Glavni cilj delovanja vsake članice je predstavljanje oseb s poškodbo hrbtenjače v svoji državi. ESCIF je nepolitična organizacija, zato združuje organizacije iz vseh držav v Evropi in se ne osredotoča samo na Evropsko Unijo.

Trenutno so v ESCIF-u zastopane: Anglija, Avstrija, Belgija, Bosna in Hercegovina, Češka, Danska, Finska, Francija, Hrvaška, Irska, Italija, Latvija, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Portugalska, Romunija, Srbija, Slovenija, Škotska, Španija, Švedska, Švica, Turčija in Ukrajina.

anglavstbelgbih
AnglijaAvstrijaBelgijaBiH