Dostopne destinacije

NA ODDIH BREZ OVIR

PREDSTAVLJAMO VAM POČITNIŠKE DESTINACIJE DOMA IN V TUJINI, KI SO DOSTOPNE GIBALNO OVIRANIM TURISTOM NA INVALIDSKIH VOZIČKIH.

Stran bi radi dopolnjevali, zato vas prosimo, da nam posredujete naslove destinacij, v katerih ni arhitekturnih ovir in ste se v njih dobro počutili - info@zveza-paraplegikov.si

DOSTOPNE DESTINACIJE ZVEZE PARAPLEGIKOV

hicice-catez ddom-semic ddom-pacug ddom-pineta d
ČATEŽSEMIČPACUGPINETA

Zveza paraplegikov Slovenije obnovitveno rehabilitacijo izvaja v: Domu paraplegikov Pacug,  Zdravilišču Laško, Zdravilišču Radenci in Termah Zreče.

Dom paraplegikov PacugZdravilišče LaškoZdravilišče RadenciTerme Zreče
PACUGLAŠKORADENCIZREČE

SLOVENIJA VSE BOLJ PRIJAZNA TURISTOM INVALIDOM

Pridem.siMobilna aplikacija
PRVI SLOVENSKI IMENIK DOSTOPNIH TOČKAPLIKACIJA O DOSTOPNOSTI LJUBLJANE

INVALIDOM DOSTOPNA SLOVENSKA ZDRAVILIŠČA

Terme 3000Terme DobrnaTerme Čatežna-oddih_8
T-3000DOBRNAČATEŽTOPOLŠICA

KARTA DOSTOPNIH OBJEKTO V LJUBLJANI I
KARTA DOSTOPNIH OBJEKTO V LJUBLJANI II

Moja potMOJA POT - omogočimo vsakomur enako dostopnost! - na tej strani boste našli vrsto podatkov o dostopnosti različnih destinacij tako doma kot v tujini. Poleg tega pa tudi številne informacije iz zakonodaje, različne novosti in koristne nasvete.

LETALIŠČE JOŽETA PUČNIKA
Letališče Jožeta Pučnika- Potniki s posebnimi potrebami
- Varnostna pravila za prevoz invalidnih oseb z omejeno mobilnostjo
- Izjava invalidne osebe, ki potuje v zračnem prostoru

PREMIKI - Zavod in turistična agencija za dostopni turizem

SEZNAM HOTELOV - za goste s posbnimi potrebami.

TURISTIČNE AGENCIJE
TURAG4LL - Turistična agencija za osebe s posebnimi potrebami.

INTELEKTA - Turistična agencija z izredno širokim programom različnih ponudb

APARTMA MOHORČIČ - PORTOROŽ - Od morja je oddaljen 800m, ima klimo, teraso, možnost dodatnega ležišča, žar, male živali so dovoljene. Apartma je dostopen tudi gostom na invalidskih vozičkih. Parkirišče je zagotovljeno, v bližini se nahajajo trgovine in športna dvorana.

INVALIDOM PRIJAZNA HRVAŠKA (vrsta zanimivih ponudb)Hrvaška ima lepe plaže in res čisto morje

SEZNAM VSEH HRVAŠKIH DESTINACIJ (390)

PEŠČENE PLAŽE - Na teh spletnih povezavah boste v hotelih, vilah, apartmajih, počitniških hišicah, kmečkem turizmu in turističnih naseljih,Dvigalo v Omišu prav gotovo tudi vi našli primerno destinacijo za vaše počitnikovanje. Med njimi so arhitekturno urejeni objekti in dostopne plaže kjer se bodo invalidni turisti udobno počutili.Primerna klančina Na voljo so dvižne klančine, dvigala, primerna razsvetljava, dostopno parkirno mesto ...
Nekatere namestitve so tudi v pritličnih sobah, ki so še posebej udobno urejene. V teh prostorih so sanitarnije prilagojeni osebam s posebnimi potrebami.

HRVAŠKO ZDRUŽENJE PARAPLEGIKOV IN TETRAPLEGIKOV

HUPTHUPT - Na njihovi spletni podstrani - E- DOKUMENTI Turizam - boste našli povezave na vse destinacije ter plaže in kopališča, ki so jih njihovi člani preverili in so dostopne invalidnim gostom na vozičkih. Veliko destinacij predstavljajo v angleščini. Ime prepišite v vaš brskalnik in dobili boste slovenske predstavitve.

NAUTIČNI TURIZEM BREZ ARHITEKTURNIH OVIR
Nautični turizem za gibalno oviraneSkozi projekt ESYNAUTIC boste spoznali novosti na področju nautičnega turizma, ob morebitnem križarjenju pa tudi najlepše kotičke Jadranske obale.
Teraplegik Zdravko Lakić, ki rad potuje in pozna vse težave s katerimi se srečuje gibalno ovirani turist, je svoje bogate izkušnje (slabe in dobre) predlagal pri projektu Easynautic.
Na križarjenje brez arhitekturnih ovirMotorna ladijca M/Y TRINIDAD (TRADER 41+2) je povsem prilagojena turistu na invalidskem vozičku. Med drugim vas s posebnim dvigalom lahko z ladje spustijo direktno v moreje, s potrebno logistiko pa so poskrbeli, da se turist na vozičku na križarjenju in obiskih različnih turističnih znamenitosti res odlično počuti.
Vse podrobne podatke dobite na predstavitveni spletni strani ESYNAUTIC, kjer si lahko ogledate tudi video posnetke.

Na hrvaškem sta 70% invalid in njegov spremljevalec oproščena plačila turistične takse - Zakon - 4. člen

BOSNA IN HERCEGOVINA
Cenovno zelo ugoden rehabilitacijski center Reumal