Dostopne destinacije

 NA ODDIH BREZ OVIR

PREDSTAVLJAMO VAM POČITNIŠKE DESTINACIJE DOMA IN V TUJINI, KI SO DOSTOPNE GIBALNO OVIRANIM TURISTOM NA INVALIDSKIH VOZIČKIH.

Stran bi radi dopolnjevali, zato vas prosimo, da nam posredujete naslove destinacij, v katerih ni arhitekturnih ovir in ste se v njih dobro počutili - info@zveza-paraplegikov.si

DOSTOPNE DESTINACIJE ZVEZE PARAPLEGIKOV SLOVENIJE

hicice-catez ddom-semic ddom-pacug ddom-pineta d
ČATEŽSEMIČPACUGPINETA

 

SLOVENIJA

Prestolnica Ljubljana"INVALIDOM PRIJAZNA SLOVENIJA  (vrsta zanimivih ponudb) -  LETALIŠČE JOŽETA PUČNIKA - IZLET Z INVALIDSKIM VOZIČKOM - DOSTOPNI TURIZEM - PREMIKI (seznam destinacij) DRUGAČNOST JE NORMALNA - SEZNAM HOTELOV - za goste s posbnimi potrebami.
Na teh spletnih povezavah boste našli celo vrsto destinacij v Sloveniji, ki so dostopne gibalno in senzorno oviranim turistom. Po Sloveniji se je v zadnjih letih občutno povečala dostopnost za invalide,Na izletu v Volčjem potokusaj so bili v tem času vsi javni in drugi večji poslovni in turistični objekti, zgrajeni s posluhom za ljudi z gibalnimi težavami. Z nadaljnjimi povezavami, boste prišli do mest in turističnih krajev, ki so načrtno pristopili k odpravljanju arhitekturnih ovir. Tudi do tistih mest, ki so dobila listino »Občina po meri invalidov.« Ob tem naj omenimo Občino Laško kjer so že leta 2008 izdelali Strateški načrt razvoja invalidskega turizma. Hotel Zdravilišče ima certifikat Hotel Zdravilišče Laško ima zlati certifikat »Invalidom prijazno podjetje« in je tudi prejemnik EU EKO MARJETICE. V kraju imajo bogate izkušnje s prireditvami s področja športnega turizma, tudi za ovirane in invalidne osebe. V Laško prihajajo športniki invalidi na priprave.
Zveza paraplegikov Slovenije obnovitveno rehabilitacijo izvaja v Zdravilišču Laško, Termah Čatež, Termah Zreče, Termah Dobrna, Zdravilišču Radenci in Termah 3000 v Moravskih Toplicah. Prvikrat pa je v manjših skupinah potekala tudi v Domu paraplegikov v Pacugu. 

Zdravilišče LaškoTerme ČatežTerme Zreče
LAŠKOČATEŽZREČE
Terme 3000Terme DobrnaZdravilišče MoravciDom paraplegikov Pacug
T-3000 DOBRNARADENCIPACUG


TURISTIČNE AGENCIJE
Hotel Špik v Kranjski GoriVEČ KOT 50 TURISTIČNIH IN POTOVALNIH AGENCIJ V SLOVENJI - vse na tej povezavi
TURAG4LL - Turistična agencija za osebe s posebnimi potrebami.
INTELEKTA - Turistična agencija z izredno širokim programom različnih ponudb
EKVATOR -.Turistična agencija - seznam invalidom dostopnih destinacij
PALMA - Seznam hotelov s sobami za gostes posebnimi potrebami
APARTMA MOHORČIČ - PORTOROŽ - V Luciji pri Portorožu lahko letujete v apartmaju Mohorčič, (3-4 osebe). Od morja je oddaljen 800m, ima klimo, teraso, možnost dodatnega ležišča, žar, male živali so dovoljene. Apartma je dostopen tudi gostom na invalidskih vozičkih. Parkirišče je zagotovljeno, v bližini se nahajajo trgovine in športna dvorana.

INVALIDOM PRIJAZNA HRVAŠKA (vrsta zanimivih ponudb)Hrvaška ima lepe plaže in res čisto morje - SEZNAM VSEH HRVAŠKIH DESTINACIJ (390) - HOTELI IN TURISTIČNA NASELJA - OB-MORJU - PEŠČENE PLAŽE - Na teh spletnih povezavah boste v hotelih, vilah, apartmajih, počitniških hišicah, kmečkem turizmu in turističnih naseljih,Dvigalo v Omišu prav gotovo tudi vi našli primerno destinacijo za vaše počitnikovanje. Med njimi so arhitekturno urejeni objekti in dostopne plaže kjer se bodo invalidni turisti udobno počutili.Primerna klančina Na voljo so dvižne klančine, dvigala, primerna razsvetljava, dostopno parkirno mesto ...
Nekatere namestitve so tudi v pritličnih sobah, ki so še posebej udobno urejene. V teh prostorih so sanitarnije prilagojeni osebam s posebnimi potrebami.

HRVAŠKO ZDRUŽENJE PARAPLEGIKOV IN TETRAPLEGIKOV -HUPT
Hrvaška ima veliko destinacij za gibalno ovirane turisteNa njihovi spletni podstrani - E- DOKUMENTI Turizam - boste našli povezave na vse destinacije ter plaže in kopališča, so jih njihovi člani preverili in so dostopne invalidnim gostom na vozičkih. Veliko destinacij predstavljajo v angleščini. Ime prepišite v vaš brskalnik in dobili boste slovenske predstavitve

NAUTIČNI TURIZEM BREZ ARHITEKTURNIH OVIR
Nautični turizem za gibalno oviraneSkozi projekt ESYNAUTIC boste spoznali novosti na področju nautičnega turizma, ob morebitnem križarjenju pa tudi najlepše kotičke Jadranske obale.
Teraplegik Zdravko Lakić, ki rad potuje in pozna vse težave s katerimi se srečuje gibalno ovirani turist, je svoje bogate izkušnje (slabe in dobre) predlagal pri projektu Easynautic.
Na križarjenje brez arhitekturnih ovirMotorna ladijca M/Y TRINIDAD (TRADER 41+2) je povsem prilagojena turistu na invalidskem vozičku. Med drugim vas s posebnim dvigalom lahko z ladje spustijo direktno v moreje, s potrebno logistiko pa so poskrbeli, da se turist na vozičku na križarjenju in obiskih različnih turističnih znamenitosti res odlično počuti.
Vse podrobne podatke dobite na predstavitveni spletni strani ESYNAUTIC, kjer si lahko ogledate tudi video posnetke.

Na hrvaškem sta 70% invalid in njegov spremljevalec oproščena plaćila turistične takse - Zakon - 4. člen

BOSNA IN HERCEGOVINA
Cenovno zelo ugoden rehabilitacijski center Reumal - Hotel Terme - Hoteli Ilidža