EKIPE ODIGRALE ČETRTI KROG LIGE ZPS-ORMEGA

datum: 08.02.2019

Četrti krog lige ZPS - ORMEGA MMKošarkarske ekipe razširjene slovenske lige ZPS-ORMEGA MM so 8. februarja 2019 odigrale četrti krog. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije v športni dvorani Ekonomske gimnazije Franceta Prešerna v Kranju zelo dobro pripravilo  Društvo paraplegikov Gorenjske.
V uvodni tekmi je domača ekipa DP Kranj kljub slabemu začetku (8:18) z rezultatom 50:41 premagala DP Ljubljano Mercator, v drugi tekmi je favorizirana ekipa RSV Kärnten suvereno ugnala DP Celje Thermano (66:45), Boljši so bili domačini (v belih dresih)v tretji je ponovno slavila DP Kranj, ki je z rezultatom 49:43 premagala DP Maribor, v četrti je DP Celje Thermana z visoko razliko (68:37) porazila DP Ljubljano Mercator, v peti pa je ekipa DP Maribor proti DP Novo mesto izgubila le za točko razlike (51:52). To je bila tudi tekma polna nihanj in preobratov. Slapničar je pri Dolenjcih dosegel kar 36 točk.
Najboljši strelci: Mičo Ostojič – DP Celje Thermana (145), Robert Holdring – RSV Kärnten (139), Haris Kuduzovič – DP Kranj (119).
Tekme sta sodila Mitja Dečman in Marko Hladnik, spremljala pa delegat lige Milan Lukan  in vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner.

LESTVICA PO ČETRTEM KROGU
1. RSV Kärnten
2. DP Maribor
3. DP Kranj