DRŽAVNO PRVENSTVO V STANDARDNIH PLESIH

datum: 04.02.2019

Državno prvenstvo v standardnih plesihPlesalci plesnega kluba Zebra so novo plesno sezono odprli 2. februarja 2019 na državnem prvenstvu v standardnih plesih. Tekmovanje je potekalo v športni dvorani Zavoda za šport v Ajdovščini, organizirala pa ga je Plesna zveza Slovenije. Dvorana je brez arhitekturnih ovir, parket pa plesalcem ne najbolj prijazen.Tretje mesto za Laro in soplesalca Prekrit je namreč z nalepkami, ki so namenjene košarki, le-te pa pri gibanju in hitrostih ovirajo paraplesalce in vlivajo na končne rezultate.
V kategoriji combi standard class 1 sta član Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine Nino Batagelj in soplesalka Sara Štirn osvojila prvo mesto. V kategoriji combi standard class 2 so plesali trije pari, kjer sta si tretje mesto priplesala prav tako članica ljubljanskega društva Lara Nedeljkovič in njen soplesalec  Klemen Dremelj, drugo mesto sta osvojila Nastija Fijolič in soplesalec Klemen Pirman, prvo pa Martina Smodiš in Roman Maček. Plesni pariVsi plesni pari so znova pokazali velik napredek in se že vneto pripravljajo na državno prvenstvo v latinskoameriških plesih, ki bo 6. aprila 2019.
Tako kot vsako leto pa bo tudi v letošnjem juniju potekalo državno prvenstvo v kombinacijah, kjer bodo plesalci tekmovali v latinskoameriških, standardnih ter plesih v kategoriji single.

< nazaj na prejšnjo vsebino