15. MEDNARODNI TABOR S TUJIMI PROSTOVOLJCI

datum: 31.08.2018

Predstavitev SlovenijeFOTOGRAFIJE - V Domu paraplegikov v Semiču je od 23. do 30. avgusta 2018 potekal že 15. mednarodni tabor naših članov s tujimi prostovoljci, ki ga je pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine. Letos so gostili dve prostovoljki iz Španije (ena je oseba s motnjami učenja in ima svojo spremljevalko), poleg njih sta z njimi še dve Portugalki ter Čehinja. Skupina se dobro razume med seboj in dobro opravlja svoje delo. Čez vikend jim je zagodlo vreme - zaradi dežja je bil namreč okrnjen program Semiške ohceti na kateri običajno sodelujemo. Slabo vreme so izkoristili za čiščenje domaSo se pa zaradi vremena lahko posvetili čiščenju hiše in predstavitvam držav. Najprej Slovenije seveda! Prostovoljke so jim kuhale njihove nacionalne jedi, naši pa so jim pripravili tradicionalno slovensko nedeljsko kosilo JKMS oz. juha, meso, krompir, solata.
Prostovoljke so že prvo jutro izvedele vse o para in tetraplegiji, ter o programih, ki jih društvo izvaja za svoje člane ter širšo populacijo. Obiskal jih je tudi pobudnik ustanovitve Čebelarske sekcije invalidov na vozičkih 15. mednarodni tabor s tujimi prostovoljciAndrej Sever in jim predstavil idejo o čebelarstvu med invalidi.
Odšli so tudi na daljši sprehod po okolici Semiča, ob večerih pa so bile na vrsti tudi družabne igre. V času tabora so se odpravili na daljši izlet na Otočec, Kostanjevico, na obisk pa so jih velikodušno povabili tudi dolenjski paraplegiki.
Tako je bil 15. tabor zaključen, srečali so se s starimi prijatelji, spletla so nova prijateljstva. Vsi skupaj pa bodo s seboj odnesli nove spomine, novo izkušnjo in polno zanosa in energije za pripravo naslednjega tabora.

< nazaj na prejšnjo vsebino