JUBILEJNI PARABASKET 2018

datum: 02.07.2018

Tekma jubilejnega turnirjaDruštvo paraplegikov Podravja je 30. junija in 1. julija v športni dvorani Miklavž na Dravskem polju pripravilo tradicionalni mednarodni turnir v košarki na vozičkih. Na tokratnem jubilejnem že 20. turnirju PARABASKET 2018 so sodelovale ekipe iz Avstrije (RSV Salzburg), Bosne in Hercegovine (KIK Sana in KIK Zmaj), Črne gore (KKK Ibar), Hrvaške (KKI Brod) in seveda domači matadorji iz DP Podravja.
Jubilejni 20. turnir - Parabasket 2018Po predtekmovanju v skupinah A in B so se ekipe pomerile za končne uvrstitve. V tekmi za peto mesto sta se pod koši srečali favorizirana RSV Salzburg in KKK Ibar. Avstrijska ekipa je suvereno in brez težav porazila KKI Ibar (62:26).
V naslednji tekmi sta se za bronasto odličje pomerili KIK Zmaj in KKI Brod. Z rezultatom 54:43 je slavila KIK Zmaj.
Zmagala je KIK SanaFinalna tekma je zmago prinesla ekipi KIK Sana, ki je v dramatični končnici le s točko razlike ugnala ekipo organizatorjev DP Podravja (60:59).
Na turnirju so se izbrani igralci iz vsake ekipe pomerili v metanju trojk. To je bil že 8. memorial Emila Kaiserja, kjer je največ točk dosegel Mulić (KIK Zmaj). Najboljši strelec turnirja je bil Hujić (KIK Sana), najkoristnejši pa Osmanaj (DP Podravja). Tekme sta sodila Nedžad Budmljić in Smiljan Kereži.
Pokale so podeljevali Zdenka Kaiser, Boris Klep, predsednik DP Podravja, Gregor Gračner, vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije, Organizatorjiki je posebej poudaril, da je Parabasket najbolje organiziran turnir na tem področju, kjer se vidi in čuti srčnost in velika duša organizatorjev in podžupanja občine Miklavž na Dravskem polju, Mirjana Vazzaz Ferčec, ki ni skrivala navdušenja in občudovanja nad borbenostjo, spretnostjo in zagnanostjo tekmovalcev, hitrostjo same igre in akcijami, ki so krasile finalno tekmo, ter dejstvom, da je bil prav 20. jubilejni turnir Parabasket izpeljan v njihovi občini.

< nazaj na prejšnjo vsebino