RIBOLOV – 4. KOLO Z ZAKLJUČKOM LIGE

datum: 28.06.2018

Ob ribniku MarofREZULTATI - Na ribniku Marof pri Dobju so ribiči paraplegiki in tetraplegiki 28. junija 2018 zaključili ligaško ribiško tekmovanje za sezono 2018. Četrti krog z zaključkom lige je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije in sodelovanjem Ribiške družine Laško pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Tekmovalo je 26 ribičev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. Naš najboljši ribič Rudi Centrih je na suho potegnil kapitalnega  več kot 8 kg težkega amurja, njegova mreža pa je tehtala kar 16.250 gramov. Drugi je bil Boštjan Javernik – SG (6.140), tretji pa Boško Božič – KP (5.510).
Prvo kolo je ob ribniku Gradišče s Peršakovim memorialom pripravilo DP Prekmurja in Prlekije, drugo ob ribniku Ploj DP Podravja, tretje ob ribniku Brdinje pa DP Koroške.

Rezultati ekipno:
Zaključek lige za sezono 20181. DP Maribor – 32,50 točk – 54.281 kg;
2. DP Celje – 38 točk – 64.142 kg;
3. DP Slovenj Gradec – 43,50 točk – 43.596 kg;
4. DP Murska Sobota – 51 točk – 39.955 kg;
5. DP Novo mesto – 64,50 točk – 25.169 kg;
6. DP Ljubljana – 73 točk – 19.320 kg;
7. DP Koper – 75,50 – 18.117 kg.

Rezultati posamično:
Rudi Centrih s kapitalnim amurjem1. Rudi Centrih (CE) – 4 točke – 34.478 kg;
2. Franc Simonič (MB) – 4 točke – 12.895 kg;
3. Boštjan Javernik (SG) – 5 točk – 17.633 kg.
Pri rezultatih ribičev, ki tekmujejo v treh sektorjih, o razvrstitvi odločajo najprej točke, nato pa teža ulovljenih rib.
Ob zaključku ribiške lige se je vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner društvom zahvalil za vzorno pripravljena posamična kola, najboljšim ekipam in najboljšim ribičem paraplegikom in tetraplegikom čestital za uvrstitve, nato pa podelil pokale.

Najboljše ekipeZmagovalna ekipa - ribiška liga 2018Najboljši ribiči v posamični konkurenci

< nazaj na prejšnjo vsebino