INKLUZIJSKI POHOD - STRUNJAN - PORTOROŽ - STRUNJAN

datum: 16.05.2018

Pohod po slikoviti pokrajiniV lepem sončnem vremenu je 19. aprila 2018 v organizaciji Delovne skupine - Planinstvo za invalide 42 pohodnikov vzelo pot pod noge ter kolesa in se podalo na drugi letošnji skupni pohod. Vzdušje iz Strunjana v 2,8 km oddaljeni Portorož je bilo čisto morsko, že skoraj poletno. Pohodnike je sestavljal krajevno pisan nabor iz Štajerske, osrednje Slovenije, Koroške, Goriške pa tudi domačini iz obalno kraške regije so bili med pohodniki. Pisano je bilo tudi zastopanje drugačnosti: slepi in slabovidni, gluhi in naglušni, hemiplegiki, oboleli za cerebralno paralizo, paraplegiki, tetraplegiki ... Osvežitev v prijetno hladnem predoruNajbolje pri pohodu je bilo to, da je na najvišji točki in polovici poti prijetno hladen pol kilometrski predor. Pohodniki pa druženja niso zaključili takoj po sproščenem pohodu in povratku v Strunjan, ampak so jih pogostili v centru Sonček na Elerjih.
Spominski posnetek pisane druščine pohodnikovTo leto sledijo izleti: 19. maja na Mrzlico, 25. do 27. maja na Elerje, 14. junija na Vrhniko, 24. junija na Ušte, 28. junija na Sutinski breg - Kugla, 26. do 28. julija po Pohorju, 9. avgusta na Zavrh, 9. septembra na Ušte, 16. septembra pri Vipavi in 11. oktobra po krajinskem parku Rački ribnikiPožeg. Pridružite se jim pri spoznavanju dostopne Slovenije.

< nazaj na prejšnjo vsebino