SLOVENSKA REPREZENTANCA BREZ KOLAJNE

datum: 13.05.2018

Slovenska namiznoteniška reprezentanca / Foto: SportidaZveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite je od 9. - 13. maja 2018 v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije organizirala največji namiznoteniški turnir za športnike invalide na svetu - 15. Slovenia Open – Thermana Laško.
V športni dvorani Tri Lilije (Laško) je sodelovalo 368 športnic in športnikov iz 44 držav, skupno kar 539 udeležencev.
Slovenske barve so zastopali: dvakratna evropska prvakinja in bronasta z letošnjega turnirja v Italiji Andreja Dolinar, veliko so obetali tudi Barbara Meglič, Bojan Lukežič, Primož Kancler in Luka Trtnik.
V Posamični konkurenci sta nasprotnikom najbolje konkurirala Andreja Dolinar in Luka Trtnik ter napredovala v osmino finala. Z dobrimi igrami pa sta končala v četrtfinalu,  za Dolinarjevo je bila premočna Britanka Susan Gilroy, ki je zmagala s 3:1, Trtnik pa je moral priznati premoč Egipčana Ahmeda Sayeda Mohameda (0:3). Meglič, Lukežič in Kancler pa so s tekmovanjem zaključili že prvi dan.Bojan Lukežič  / Foto: Sportida
V moških dvojicah sta se v osmino finala uvrstila Lukežič & Kancler, ki sta začela s porazom proti Tajcem Laowongu & Glinbanchuenom (1:2), v nadaljevanju sta izboljšala igro in porazila Francoski dvojec Noela & Geuljansa (2:0). To pa ni bilo dovolj za napredovanje med najboljše štiri, saj sta morala priznati premoč Nemškemu tandemu Brüchle & Schmidberger (0:2).
Andreja Dolinar  / Foto: SportidaLuka Trtnik je v paru z Egipčanom  Ahmedom Sayed Mohamedom bil poražen proti Brazilcema Filhu & Pereiri (0:2). Za napredovanje med šestnajst najboljših sta ugnala Švicarsko-Avstrijsko navezo Roseast & Scheiber (2:0), nato sta v osmini finala (2:1) porazila še Danca Rosenmeier & Hansen. Žal pa jima ni uspel preboj med najboljše štiri, porazil ju je Ukrajinski dvojec Popov & Karp (0:2).
V ženski konkurenci sta že v predtekmovanju z igrami zaključili Dolinar & Meglič, ki sta bili poraženi proti dvojicama iz Nemčije (0:2) in Srbije (1:2).
Več na ZŠIS

< nazaj na prejšnjo vsebino