ZLATO IN SREBRO ZA TIRŠKA

datum: 31.03.2018

Franček G. Tiršek je v izvrstni formiV mestu Al Ain v Združenih arabskih emiratih je od 19. do 28. marca 2018 potekalo tekmovanje v svetovnem pokalu za strelce invalide. Pod vodstvom trenerke Polone Sladič in njenega pomočnika Aleša Kosmača so barve Slovenije branili: Veselka Pevec, Franček Gorazd Tiršek, Franc Pinter in Damjan Pavlin.
Zlata medalja na tekmi svetovnega pokalaBlestel je Franček Gorazd Tiršek (SH2), ki je z vrhunskim streljanjem zmagal v obeh kvalifikacijah, v disciplini leže (R5) pa le za 0,5 kroga zgrešil svetovni rekord. V finalnem nastopu je najprej v disciplini stoje (R4) osvojil srebrno medaljo, v nadaljevanju tekmovanja pa v disciplini leže (R5) zmagal s prednostjo celega kroga. To je v tako izenačeni konkurenci izjemen rezultat. Tiršek je nastopil tudi v streljanju z MK puško leže (R9) in si samo z dvema treningoma (na prizorišču) pristreljal MQS, ki mu omogoča nastop na svetovnem prvenstvu. Za streljanje z MK puško so se v našem taboru odločili zato, ker je z lanskim letom postala olimpijska disciplina.
Franc Pinter SH1 je v svoji paradni disciplini (zračna puška stoje) nastopal z vročino, pa se vseeno uvrstil v finale. Posebno smolo pa je imela Veselka Pevec, ki je zbolela še pred svojim prvim nastopom. Zaradi visoke vročine in oslabelosti ni nastopila na nobeni tekmi. Naša strelska reprezentanca Škoda, ker je bila odlično pripravljena, posledično pa škoda tudi za ekipni nastop kjer naša trojica (Pevec, Tiršek, Pavlin) redno osvaja prva mesta.
Do odhoda na svetovno prvenstvo, ki bo  med 1. in 12. majem potekalo v Južni Koreji, je samo še en mesec časa, da naši strelci dvignejo oz. obdržijo formo. Na prvenstvu se bodo delile tudi prve kvote za paraolimpijske igre v Tokiu.

< nazaj na prejšnjo vsebino