DRUGO KOLO IN 23. GRNJAKOV MEMORIAL

datum: 24.02.2018

Drugo kolo kegljaške lige z Grnjakovim memorialomDruštvo paraplegikov Koroške je 23. februarja 2018 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo drugo kegljaško kolo v ligi ZPS-DOM PARAPLEGIKOV PACUG. Kegljačice in kegljači so tekmovanje že triindvajsetič zapored posvetili spominu na odličnega  kegljača koroškega društva Stanka Grnjaka, udeležilo pa se ga je 21 tekmovalcev iz petih pokrajinskih društev Zveze.
V ekipni konkurenci je premočno slavila domača ekipa DP Slovenj Gradec (1956). Nekaj tudi po zaslugi svojega kegljača, ki je podrl kar 574 kegljev. Drugo mesto je osvojila DP Celje (1941), tretja DP Maribor (1867), četrto DP Murska Sobota (1752), peto pa DP Nova Gorica (1230).
Najboljši v moški konkurenciV najštevilčnejši moški konkurenci je z novim državnim rekordom (574) prvo mesto osvojil domačin Igor Kasnik, drugi je bil Anton Simonič – MS (517), tretji pa Roman Hrženjak – CE (517).
Med našimi kegljačicami so nastopile le Marija Kerec – MB (487), Anja Žlogar – SG (404) in Marta Janežič – MS (402).
V skupini težje gibalno oviranih tetraplegikov je največ kegljev podrl domači kegljač Damjan Hovnik (512), drugo mesto je osvojil Aleš Povše – NG (489), tretje pa Henrik Plank – CE (480).
Med starejšimi kegljači v skupini veterani sta nas topila le dva kegljača. Marjan Romih – CE je podrl 374 kegljev, Franc Borovnjak – MS pa 359.
Za pravilen potek tekmovanja so skrbeli sodniki Kopmajer.

< nazaj na prejšnjo vsebino