ODIGRAN ZADNJI KROG REDNEGA DELA

datum: 05.02.2018

Zadnji krog rednega dela odigran v GradcuV športni dvorani Fritz Matzner Weg v Gradcu so košarkarji, ki igrajo v Regionalni NLB Wheel ligi, v skupini B odigrali zadnji krog rednega dela. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije 4. februarja 2018 pripravila ekipa RBB FlinkStones.
Prva tekma – domača ekipa RBB FlinkStones je pripravila presenečenje in šele v podaljšku premagala ekipo KIK Zmaj. Tekma je bila skozi celotno srečanje dokaj izenačena, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu in ob zaključku tekme je bil rezultat izenačen (60:60). Sledil je podaljšek v katerem so povedli Avstrijci in zmagali z rezultatom 66:63.
Druga tekma – ekipa RBB FlinkStones je že v prvi tekmi porabila veliko energije in proti spočiti in sveži ekipi Castelvecchio ni imela prav velikih možnosti za zmago. Košarkaši so prikazali dobre igre pod košiItalijani so jim odčitali pravo košarkarsko lekcijo in slavili z visokih 77:50.
Tretja tekma
– zadnjo tekmo rednega dela je ponovno dobila ekipa Castelvecchio, ki je ugnala ekipo KIK Zmaj s 67:61.
Tekme sta spremljala tehnični delegat lige Milan Lukan ter vodja športa pri Zvezi in igralec Gregor Gračner, sodila sta Nedžad Budimlić (SLO) in Georg Plautz (A).
Najboljši strelci v skupini B: Enes Kamberović KIK Zmaj (127), Ramo Rekanović Castelvecchio (121), Arnel Mulić KIK Zmaj (107).
Lestvica skupine B po III. krogu
1. Castelvecchio
2. KIK Zmaj
3. RBB FlinkStones
Finalne tekme se bodo igrale 8. aprila 2018 v Novem mestu.
NLB

< nazaj na prejšnjo vsebino