PARABASKET – SLAVNI NA VOZIČKIH ZA KOŠARKO

datum: 04.02.2018

Dobrodelni dogodek - slavni na vozičkih za košarko Društvo paraplegikov Podravja 10. februarja 2018 vabi vse ljubitelje športa na dobrodelno tekmo - slavni na vozičkih za košarko z naslovom – Na svetu nismo sami, lahko si pomagamo.
V športni dvorani Lukna v Mariboru se bodo znane Slovenke in Slovenci udeležili športnega dogodka in pomagali zbirati sredstva za nakup novih košarkarskih vozičkov. Svojo udeležbo so že potrdili: Nina Valič, Blaž Valič, Alenka Tetičkovič in Matjaž Latin.
Na samem dogodku bo potekala tudi licitacija dražbenih predmetov znanih Slovencev: smučke Tine Maze, boksarske rokavice Dejana Zavca in startni številki Filipa Fliserja in Boštjana Klineta. Na vseh so njihovi podpisi.
Celoten izkupiček bo med drugim namenjen tudi ohranjanju košarke na vozičkih, ki gibalno oviranim omogoča večjo socialno vključenost v širšo družbo in boljšo kakovost življenja.
Domača košarkarska ekipa na vozičkih (DP Maribor) bo odigrala revijalno tekmo, organizator pa bo poskrbel tudi za gledalce in navijače, ki se bodo lahko pomerili v tekmovanju metov na koš.
Medijski pokrovitelj bo Radio Center, za plesni točki bo poskrbela Plesna šola Sebastian. Košarkarska šola Sani Bečirovič bo s svojim podmladkom nastopila na parketu, II. gimnazija Maribor pa bo pomagala s svojimi prostovoljci. Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor bo poskrbela za dobro počutje.
Častni pokrovitelj dogodka je Mestna občina Maribor.

< nazaj na prejšnjo vsebino