DRUGO KOLO ŠAHOVSKE LIGE ZPS-GRADEX

datum: 31.01.2018

2 kolo šahovske lige v CeljuBILTEN - V Domu ob Savinji v Celju je 30. januarja 2018 potekalo drugo kolo šahovske lige ZPS-GRADEX. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske, udeležilo pa se ga je 22 šahistov iz petih pokrajinskih društev Zveze in dva varovanca doma.
Šahisti in ena šahistka so po švicarskem sistemu odigrali sedem kol. Za posamično partijo so imeli na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst minut. Rezultati so šteli tako za ekipne kot za posamične uvrstitve.
Najboljši v posamični konkurenciV ekipni konkurenci je prvo mesto ponovno osvojila DP Ljubljana (15,5), druga je bila DP Koper (12), tretja DP Maribor (11,5), četrta DP Celje (11,5), peta pa DP Novo mesto (10,5).
Med posamezniki je najboljši rezultat dosegel Edo Planinc DP-LJ (6,5), drugo mesto je osvojil  Vojko Gašperut DP-KP (5), tretje pa Bogdan Petek DP-MB (5).
Tekmovanje je brez zapletov vodil arbiter Ludvik Cvirn.

< nazaj na prejšnjo vsebino