UČNI ČEBELNJAK ZA ČEBELARJE INVALIDE

datum: 10.01.2018

Obnovljen čebelnjak Antona JanšeLeto 2018 bo za čebelarje nekaj posebnega, saj bomo 20. maja 2018 prvič praznovali Svetovni dan čebel, ki ga je po več kot treh letih prizadevanja Slovenije lani decembra razglasila Generalna skupščina OZN. 20. maj je tudi rojstni dan slovenskega čebelarja Antona Janše, poznanega kot začetnika modernega čebelarstva in enega najboljših poznavalcev čebel.
V okviru slovesnih dogodkov pa Čebelarska zveza Slovenije želi aprila 2018 postaviti prvi učni čebelnjak za čebelarje invalide na invalidskih vozičkih in druge invalide. To bo edinstven primer in predvsem primer odličnega sodelovanja in vključevanja invalidov v družbo in v delo s čebelami. O lokaciji te pomembne pridobitve se bomo skupaj dogovorili ČZS.
Zaradi različnih prilagoditev bodo stroški projekta dokaj visoki – med 12 in 15 tisoč evri, ki ga bo ČZS lahko izpeljala le s pomočjo sponzorjev in donatorjev.
Vsak korak šteje in vsak evro bo prispeval k našemu cilju  - postavitvi prvega učnega čebelnjaka za čebelarje invalide na invalidskih vozičkih na svetu!
Vsi, ki želite prispevati in pomagati pri uresničitvi tega plemenitega cilja, prosimo pišite na e-mail barbara.dimec@czs.si

< nazaj na prejšnjo vsebino