POVEDLI SO STRELCI DP LJUBLJANSKE POKRAJINE

datum: 06.01.2018

V prvem krogu so slavili strelci DP LjubljanaBILTEN - Strelci bi morali prvi krog strelske lige ZPS odstreljati že v začetku lanskega decembra, pa jim je tekmovanje preprečilo močno sneženje. In tako je prestavljen krog, ki so ga strelci posvetili prazniku Občine Dobrepolje, 6. januarja 2017 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije in sodelovanjem Strelskega društva Bukovec, ponovno pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine. Strelci so ligaško tekmovanje začeli na strelišču v Jakličevem domu na Vidmu vodila pa sta ga sodnik Jože Kaplan in organizator Matej Ahačevič.
Tekmovanje so odprli bližnji strelci organizatorja, za njimi nekoliko bolj oddaljeni Gorenjci in Štajerci, nazadnje pa še Primorci in Prekmurci. Nastopilo je le 16 strelcev, ki so tekmovali s serijskimi zračnimi puškami. Izostale so ekipe DP Novo mesto, DP Nova Gorica in DP Maribor
Pokali za najboljše ekipeV ekipni konkurenci je prvo mesto nekoliko presenetljivo osvojila DP Ljubljana (1.054), ki je prvič premagala prekmurske strelce in ekipo DP Murska Sobota le za dva kroga (1.052) potisnila na drugo mesto. Na tretje mesto se je uvrstila DP Koper (1.001), na četrto pa DP Celje (945).
V posamični konkurenci v skupini SH1, kjer strelci streljajo brez naslona, je bil najuspešnejši strelec Srečko Petkovšek - DPKP (352), na drugo mesto se je zavihtel Robert Žerovnik DPLJ (343), na tretje pa Štefan Glavan DPLJ (327).
Težje gibalno ovirani strelci tetraplegiki tekmujejo z naslonom v skupini SH2. Najboljši rezultat je dosegel Leon Jurkovič – DPMS (367), drugi je bil Franc Baum – DPMS (362), tretji pa Mladen Fabjan – DPKP (344).
Med strelci je nastopila tudi paraolimpijka Veselka Pevec, ki je s 369 krogi ugnala celotno moško konkurenco, z zračno pištolo pa tekmoval Robert Žerovnik in dosegel 212 krogov.
Športnike so nagovorili: športni referent Robert Žerovnik in predsednica društva Mirjam Kanalec ter župan Janez Pavlin, ki je najboljšim ekipam in najboljšim posameznikom podelil pokale in knjižne nagrade Občine Dobrepolje.

< nazaj na prejšnjo vsebino