VEDNO MNOŽIČNA UDELEŽBA NA PREVENTIVNEM PREGLEDU

datum: 04.12.2017

Preventivni pregled v društvenih prostorihNa preventivnem pregledu in predavanju, ki ga vsako leto v svojih društvenih prostorih pripravi Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, je vedno množična udeležba slušateljev članic in članov. Na letošnjem srečanju 27. novembra 2017 sta prim. Tatjana Erjavec, dr. med. in VMS Branka Vipavec iz Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS Soča pripravili predavanje o zdravem načinu življenja (čim manj stresa) in preventivni pregled vsebnosti holesterola, sladkorja in krvnega tlaka. Udeležba je vedno množičnaV osebnem pogovoru so člani dobili tudi nekaj nasvetov. Po mnenju članov je to hvale vredno srečanje, ki ga društvo organizira že vrsto let, za marsikaterega člana ali članico pa tudi edini redni tovrstni pregled.
Ob svoji zaključni ugotovitvi je prim. Erjavčeva izrazila zadovoljstvo nad rezultati, razen pri treh posameznikih, ki imajo malo  povišan krvni tlak in nekaj preveč »cukra«.VMS Bbranka Vipavec in prim. Tatjana Erjavec Dobrih rezultatov pa ne pripisujejo temu, da živijo v deželi cvička, saj kozarček na dan (preverjeno) prav gotovo ne škodi.
Člani pa vse pogosteje ugotavljajo in izražajo zadovoljstvo nad možnostjo takšnih in drugih podobnih dejavnosti v lastnih prostorih društva. Namen takšnih srečanj je še mnogo širši, saj ne manjka priložnosti za raznovrstne izmenjave izkušenj, pogovore in predvsem medsebojno spoznavanje. Prvič so bili prisotni tudi pred nedavnim sprejeti člani in za njih ter njihove svojce je takšno srečanje še posebej dobrodošlo. Pridobili so ogromno pomembnih informacij za nadaljnje življenje.

 < nazaj na prejšnjo vsebino