MOTIVACIJSKO SREČANJE NA OŠ RAKEK

datum: 09.10.2017

Benjamin Žnidaršič in Željko Vertelj na OŠ RakekNa OŠ Jožeta Krajca Rakek je 9. oktobra 2017 potekalo prvo motivacijsko srečanje v okviru projekta »Skupaj zmoremo več.« Osnovni namen srečanja je bil osveščati učence k večjemu spoštovanju človekovih pravic in dostojanstva invalidov.
Dogodek so pripravili skupaj z našima slikarjema Benjaminom Benjamin Žnidaršič in Željko Vertelj sta učencem pripovedovala vsak svojo življenjsko zgodbo Žnidaršičem – polnopravnim članom Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami (VDMFK) in štipendistom (VDMFK) Željkom Vertljem. Vsak s svojo življenjsko zgodbo sta otrokom svetovala, da je enostavno poiskati stvari v življenju, na katere Učenci so se preizkusili v slikanju s čopičem v ustihmoramo biti ponosni in o njih spregovorit z drugimi. Skupaj so si ogledali tudi film »Zgodbe o volji in moči« in razpravljali o zgodbah petih invalidov, ki so v svoji invalidnosti našli smisel življenja.
Projekt je bil pridobljen na javnem pozivu LAS Notranjska za sofinanciranje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki se sofinancirane iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.< nazaj na prejšnjo vsebino