PONOVNA PREDSTAVITEV LOKOSTRELSTVA V URI-SOČA

datum: 05.10.2017

Lokostrelstvo je predstavil major Borut ZajecV URI-Soča je športna pedagoginja mag. Juta Ošlak Kranjc 4. septembra 2017 pripravila že drugo predstavite lokostrelstva. V juniju so to zanimivo športno panogo predstavili lokostrelci iz Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, tokrat pa sta se, v okviru predstavitve športov, povabilu odzvala Borut Zajec in Milan Radosavac iz Združenje slovenskih častnikov - Območno združenje Ljubljana. V veliki telovadnici je številnim pacientom iz vseh oddelkov major Borut Zajec predstavil zgodovino lokostrelstva, športno lokostrelstvo in lok kot orožje, Milan Radosavac pa različne loke in opremo. Različni loki in opremaPredstavljeni so bili skoraj vsi loki (ukrivljeni - olimpijski, standardni, sestavljeni, dolgi in instiktivni lok), ki so vzbudili veliko zanimanja. Vsi so loke lahko tudi preizkusili in varno zadeli tarčo. Streljali so z golim in standardnim lokom. Lokostrelstvo je šport, ki zahteva zbranost, natančnost in fizično moč. Lahko je samo rekreacija ali pa resen trening s tekmovanji. Za paraplegike je lokostrelstvo še posebej primerno zaradi nezavedne stabilizacije telesa. Vse o lokostrelstvu in lokih pa lahko preberete na spletni strani Lokostrelske zveze Slovenije - http://www.archery-si.org

< nazaj na prejšnjo vsebino