SLIKARSKA DELAVNICA V ANKARANU

datum: 29.09.2017

Na slikarski delavnici v AnkaranuFOTOGRAFIJE - V Kampu Adria v Ankaranu so se 27. septembra 2017 na vsakoletni likovni delavnici zbrali slikarji iz cele Slovenije. Delavnico je v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije, Zavodom Ars Viva in Občino Ankaran organiziralo Društvo paraplegikov Istre in Krasa. Tokrat je bila to deseta, jubilejna ustvarjalna delavnica.
Na delavnici se je pod mentorskim vodstvom Rajka Čauševiča zbralo 29 slikarjev in spremljevalcev. Ob tem so slikarji ob bazenu pripravili pregledno razstavo likovnih del, ki je v popoldanskih urah privabila številne naključne obiskovalce. V pogovoru s slikarji so lahko spoznali, kako se slika z usti in to tehniko lahko tudi poskusili. Sodelovali so namreč tudi slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.
Priložnostna razstava v kampu AnkaranDelavnice in tečaji za invalide in druge slikarje v ankaranskem kampu, so namenjeni vsem, ki slutijo ali že vedo, da jim slikarsko ustvarjanje prinaša srečo in veselje. V zadnji poletni celodnevni slikarski delavnici slikarji niso stremeli za produkcijo nečesa koristnega, uporabnega, unovčljivega ali hvale vrednega. Skozi kroženje čopiča po kupčku barve na paleti in skozi udarne, plahe, občutene in premišljene poteze na platnu so se skušali podajati v polje neznanega. Pod strokovnim vodstvom mentorja poteka dialog vsakega posameznega udeleženca slikarskih delavnic s sliko oz. risbo, igrivo, a hkrati globoko čuteno. V strokovno vodenih tečajih risanja in slikanja se slikarji učijo svoje misli, občutke, želje razširjati v abstraktni in hkrati duhovni prostor. To je v sliko in v risbo. S sliko ali risbo imajo tako priložnost javno spregovoriti na likovni način.

< nazaj na prejšnjo vsebino