PREDSTAVITEV KAJTANJA NA URI SOČA

datum: 28.09.2017

Predstavitev kajtanja v URI-SočaV veliki telovadnici URI- Soča sta vsestranski slovenski kajtar Jernej Privšek in športna pedagoginja mag. Juta Ošlak Kranjc 27. septembra 2017 številnim pacientom, svojcem in sodelavcem predstavila vse bolj popularno športno panogo – KAJTANJE. Za kajtanje potrebujemo kajt (zmaj), ki je pogonsko sredstvo in ga lahko uporabljamo na različnih terenih - voda, sneg ali peščena plaža,Kajtar paraplegik - Thierry Schmitter potrebujemo še trapez, bar-krmilno palico in desko. S to atraktivno zvrstjo športa se lahko s prilagojeno opremo ukvarjajo osebe z različno obliko invalidnosti - tudi paraplegiki ali lažje gibalno ovirani tetraplegiki. Nizozemski kajtar- paraplegik Thierry Schmitter je svojo željo o kajtanju povsem uresničil, ukvarja pa se tudi z jadranjem in ekstremnim smučanje. Poglejte njegovo spletno stran. Prilagojena deska za kajtarja paraplegika ali tetraplegikaVi pa za začetek potrebujete ogromno volje in dobrega učitelja, ki vas bo usmeril in vodil do želenega cilja.
In še nekaj besed o kajtarju Jerneju Privšku: je rekorder v prečkanju Tržaškega zaliva s kajtom, četrti najhitrejši Evropejec na vetrni pogon (2010), sedmi najhitrejši kajtar na svetu, nosilec slovenskega absolutnega navtičnega hitrostnega rekorda ter učitelj in trener, ki ima bogate izkušnje s poučevanjem kajtanja.

< nazaj na prejšnjo vsebino