EPINT – 2017 LAŠKO

datum: 27.09.2017

Dvorana je pripravljenaV Laškem od 26. septembra do 5. oktobra 2017 poteka evropsko prvenstvo – EPINT – 2017 v namiznem tenisu za športnike invalide. Športna dvorana Tri lilije, kjer so se boji začnejo 28. septembra, gosti 295 igralk in igralcev iz 31 evropskih držav. Med mojstri celuloidne žogice se za kar najboljše rezultate bori tudi slovenska reprezentanca, ki jo pod taktirko trenerja Darka Kojadinoviča sestavljajo: Ljubiša Gajić (kategorija 2), Bojan Lukežič (kategorija 3), Primož Kancler (kategorija 3), Barbara Meglič (kategorija 4), Andreja Dolinar (kategorija 4), Andrej Žnidar (kategorija 4), Luka Trtnik (kategorija 7). Ambasadorka tokratnega namiznoteniškega dogodka, ki ga Slovenija gosti že drugič, je Mateja Pintar Pustovrh, nosilka paraolimpijske zlate medalje iz Aten leta 2004.
Trening slovenske reprezentanceOrganizacija odmevnega športnega dogodka je bila v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije in častnim pokroviteljstvom ministrice za izobraževanje, znanost in šport dr. Maje Makovec Brenčič, zaupana Zvezi za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite.
Slovenska reprezentanca je pred nastopi opravila uspešen trening, ob ugodnem razpletu, pravi dnevni formi in kančku sreče, pa lahko seže celo do kolajne. Doslej je na evropskih prvenstvih osvojila 16 medalj, prvo leta 2001 Andreja Dolinar (bron).
Slovenska reprezentanca z ambasadarko Matejo PintarV mestu ob Savinji bodo svoje mojstrstvo pokazali Britanca Rob Davies in Will Bayley (Bayley je bil za svoje uspehe v namiznem tenisu povišan v viteški red britanskega imperija), Francoz Fabien Lamirault, Turek Abdullah Ozturk, Danec Peter Rosenmeier, Belgijca Laurens Devos in Florian van Acker, Srbkinja Borislava Perić-Ranković, Nizozemka Kelly van Zon,Poljakinja Natalia Partyka in Ukrajinka Natalia Kosmina.
Prenos lahko spremljate na Youtube kanalu ZŠIS-POK.

< nazaj na prejšnjo vsebino